De band Red Riding Hood heeft gewonnen met de finale van de Buma Music Academy.

Vier bovenbouw acts streden om de eerste prijs. Het jury commentaar was overweldigend: "Jullie zijn echte muzikanten", "Je lijkt een beetje op Jack White", "Jullie zijn goed op elkaar ingespeeld", "jullie kunnen een gevaarlijk duo worden, vooral als het nog steadier gaat klinken", "festivals zijn dan echt een plek voor jullie".

De jury bestond uit niemand minder dan: Sven Figee, Rikki Borgelt en Maaike Ouboter. 

De gewonnen prijs is een goudenelpee award en een professionele opname door Sven Figee.

Music academie award

 

Het Buitenhout College werd op woensdag 30 mei jl. blij verrast! Met onze Kunstcarrousel werden we de winnaar van de Gouden Caleidoscoop Flevoland. We ontvingen daarmee vanuit het Fonds voor de Cultuurparticipatie een gouden beeldje en een geldprijs van €1000! Deze prijs mogen we besteden aan versterking van de Kunstcarrousel.

caleidoscoop

 

unnamedZaterdag 3 februari heeft het Buitenhout College een fantastische open dag gehad.

Medewerkers hebben samen met onze eigen leerlingen laten zien wat een mooie school we hebben.

De bezoekers waren enthousiast, sommigen aangenaam verrast, over de mogelijkheden die de school biedt.

Het Buitenhout College biedt onderwijs op 3 niveaus: mavo, vmbo kaderberoepsgerichte leerweg en vmbo basisberoepsgerichte leerweg.

 

Extra praktijk óf theorie voor mavo

Wil je als leerling een mavo-diploma behalen? Dan kun je bij ons na de onderbouw een extra praktijkvak kiezen. Dit noemen we mavo beroepsgericht. Dit is een goede keuze voor leerlingen die door willen stromen naar niveau 4 van het mbo. Ben je als leerling meer van de theorie? Dan kun je kiezen voor mavo+. Je doet dan examen in 7 of zelfs 8 theorievakken. Daarmee heb je een stevige basis om door te stromen naar de havo. In de onderbouw kom je dan in de mavo/havo-klas.

 

Extra aandacht voor ondernemen op vmbo

We bieden onze vmbo-leerlingen in de bovenbouw het profiel Dienstverlening & Producten aan. Hierin dagen we ze uit om hun eigen onderneming te starten. Ze leren en werken in een zelfbedacht minibedrijf. Alles komt hierin samen. Kansen krijgen en nemen. Trots zijn op wat je doet. Je talent ontwikkelen. En natuurlijk een ondernemende houding aanleren.

 

Ook voor leerlingen met behoefte aan extra ondersteuning

Leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben krijgen van ons professionele begeleiding. Daar staat het Buitenhout College al jaren om bekend. We blijven daarin investeren met een uitstekend team. Zo kan ook de leerling die iets meer begeleiding nodig heeft zijn ambities waarmaken.

 

Wij zijn een ‘Gezonde School’ 

We dragen graag bij aan een actieve en gezonde leefstijl van onze leerlingen. Onze schoolkantine biedt daarom gezonde hapjes en drankjes. Ons aanbod voldoet aan de richtlijnen van de ‘Gezonde School’. Leerlingen van de onderbouw mogen in de pauzes niet het schoolplein verlaten. Zo voorkomen we dat ze in de omgeving ongezonde snacks en drankjes kopen.

Inschrijven kan tot 1 maart.

 

Mocht je onze open dag gemist hebben stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We kunnen dan altijd kijken of we nog iets voor je kunnen betekenen.

Onze toezichthouder is genomineerd voor conciërge van het jaar. Wat ons betreft een zeer terechte nominatie. Alfons houdt toezicht in en rondom school en stuurt onze stewards aan.

De verkiezing is door D66 Almere in het leven geroepen. Zij vragen hiermee aandacht voor het belang van deze medewerkers.

D66 Almere

Conciërges zorgen er op scholen voor dat leerlingen zich kunnen ontwikkelen in een gezonde en veilige omgeving. Ze weten vaak precies wat er speelt onder de leerlingen en dragen bij aan het toezicht en de zorg voor sociale veiligheid. Conciërges zorgen daarnaast voor belangrijk onderhoud aan de school. De scholen en leerlingen grijpen deze kans aan om hun conciërge in het zonnetje te zetten”.

Komende vrijdag wordt de winnaar bekend gemaakt.