unnamedZaterdag 3 februari heeft het Buitenhout College een fantastische open dag gehad.

Medewerkers hebben samen met onze eigen leerlingen laten zien wat een mooie school we hebben.

De bezoekers waren enthousiast, sommigen aangenaam verrast, over de mogelijkheden die de school biedt.

Het Buitenhout College biedt onderwijs op 3 niveaus: mavo, vmbo kaderberoepsgerichte leerweg en vmbo basisberoepsgerichte leerweg.

 

Extra praktijk óf theorie voor mavo

Wil je als leerling een mavo-diploma behalen? Dan kun je bij ons na de onderbouw een extra praktijkvak kiezen. Dit noemen we mavo beroepsgericht. Dit is een goede keuze voor leerlingen die door willen stromen naar niveau 4 van het mbo. Ben je als leerling meer van de theorie? Dan kun je kiezen voor mavo+. Je doet dan examen in 7 of zelfs 8 theorievakken. Daarmee heb je een stevige basis om door te stromen naar de havo. In de onderbouw kom je dan in de mavo/havo-klas.

 

Extra aandacht voor ondernemen op vmbo

We bieden onze vmbo-leerlingen in de bovenbouw het profiel Dienstverlening & Producten aan. Hierin dagen we ze uit om hun eigen onderneming te starten. Ze leren en werken in een zelfbedacht minibedrijf. Alles komt hierin samen. Kansen krijgen en nemen. Trots zijn op wat je doet. Je talent ontwikkelen. En natuurlijk een ondernemende houding aanleren.

 

Ook voor leerlingen met behoefte aan extra ondersteuning

Leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben krijgen van ons professionele begeleiding. Daar staat het Buitenhout College al jaren om bekend. We blijven daarin investeren met een uitstekend team. Zo kan ook de leerling die iets meer begeleiding nodig heeft zijn ambities waarmaken.

 

Wij zijn een ‘Gezonde School’ 

We dragen graag bij aan een actieve en gezonde leefstijl van onze leerlingen. Onze schoolkantine biedt daarom gezonde hapjes en drankjes. Ons aanbod voldoet aan de richtlijnen van de ‘Gezonde School’. Leerlingen van de onderbouw mogen in de pauzes niet het schoolplein verlaten. Zo voorkomen we dat ze in de omgeving ongezonde snacks en drankjes kopen.

Inschrijven kan tot 1 maart.

 

Mocht je onze open dag gemist hebben stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We kunnen dan altijd kijken of we nog iets voor je kunnen betekenen.

Onze toezichthouder is genomineerd voor conciërge van het jaar. Wat ons betreft een zeer terechte nominatie. Alfons houdt toezicht in en rondom school en stuurt onze stewards aan.

De verkiezing is door D66 Almere in het leven geroepen. Zij vragen hiermee aandacht voor het belang van deze medewerkers.

D66 Almere

Conciërges zorgen er op scholen voor dat leerlingen zich kunnen ontwikkelen in een gezonde en veilige omgeving. Ze weten vaak precies wat er speelt onder de leerlingen en dragen bij aan het toezicht en de zorg voor sociale veiligheid. Conciërges zorgen daarnaast voor belangrijk onderhoud aan de school. De scholen en leerlingen grijpen deze kans aan om hun conciërge in het zonnetje te zetten”.

Komende vrijdag wordt de winnaar bekend gemaakt.

 

 

Om de leerlingen van mavo 4 nog een extra boost te geven voor het examen hebben zij op woensdag 10 januari de workshop motivatie Binnenstebuiten gevolgd. Voorafgaand aan de workshops was er een (interactieve) lezing over motivatie. Leerlingen kregen in een notendop de theorie voorgeschoteld en hebben ook de motivatietest gedaan. Met de theorie gingen de leerlingen en hun coaches aan de slag. Leerlingen werden uitgedaagd op een andere manier naar onderwijs en naar zichzelf te kijken en antwoord op de vraag te geven wat motiveert jou. Er werden 3 workshops aangeboden van steeds een half uur.

De leerlingen zijn aan de slag gegaan met: 1. competentie Ik wil verder komen (groei) 2. autonomie Ik wil ruimte hebben (keuzevrijheid) 3. verbondenheid Ik wil me verbonden voelen (relatie)

Het was een leuke en inspirerende middag. Leerlingen werden stellingen voorgelegd, werd gevraagd om lesideeën, een andere kijk op onderwijs, die hen meer zouden motiveren.

Leerlingen en hun coaches reageerden over het algemeen positief. Een aantal werd wel uit hun  comfortzone gehaald, maar  toch of juist daarom kwamen er goede lesideeën, werd er gereflecteerd en was er vertrouwen. Met de uitkomsten van de middag kan team D aan de slag.

De trainers van Youngworks waren enthousiast over de middag en de inbreng en inzet van de leerlingen. Verder kregen we een compliment over de veiligheid die er in de groepen was.

Deze middag is zeker voor herhaling vatbaar!

Motivatie Binnenstebuiten