Op woensdagmiddag 17 januari organiseert het Buitenhout College een meeloopmiddag voor leerlingen van groep 8.

Zij volgen op deze middag 3 lessen op het Buitenhout College. De leerlingen doen zo al een beetje ervaring op, hoe het er op het BHC aan toegaat.

De middag start om 13.30 uur en duurt tot 16.15 uur.

Door het invullen en versturen van dit formulier meld je je aan voor deze meeloop middag. We zien je graag op 17 januari!

In verband met de slechte weersverwachting en voor de veiligheid van uw zoon/dochter en onze medewerkers hebben wij besloten om het Buitenhout College vandaag (maandag 11-12-2017) om 13.30 uur te  sluiten.

Morgen zie wij uw zoon/dochter graag weer op school.

FESTIVAL OP HET Buitenhout College


Op vrijdag 8 december wordt op het Buitenhout College een spetterend festival georganiseerd: de Company FunFair markt. Voor jong en oud zal hier van alles te beleven zijn: van muziek en entertainment, tot (zelfgemaakte) producten, diensten en etenswaren. Zo zijn er naast lekkere hapjes en drankjes ook allerlei kraampjes waar je bijvoorbeeld bloemen, meubels en sieraden kunt kopen, je nagels kunt laten doen, een goochelshow kunt bekijken of aan een loterij mee kunt doen. Het bijzondere aan de markt is dat alle bedrijfjes door leerlingen worden gerund.

Het project
De markt is onderdeel van Company FunFair, een tweedaags onderwijsproject over ondernemerschap. Doel van Company FunFair is leerlingen op een leuke en interactieve manier te laten ervaren wat er allemaal komt kijken bij ondernemen. Via allerlei interactieve opdrachten kunnen punten worden gescoord, die de plaats op de ranglijst bepalen. Een team enthousiaste studenten begeleidt de leerlingen in de klassen.
www.companyfunfair.nl

De markt

Om ervoor te zorgen dat de FunFair Market een succes wordt, is het belangrijk dat er voldoende klanten zijn waaraan de leerlingen hun producten of diensten kunnen aanbieden. We roepen dan ook iedereen op om op vrijdag 8 december tussen 14:20 uur en 15:45 uur naar de markt te komen. Op de markt kan met muntjes worden betaald, welke met PIN en contant geld te koop zijn. De opbrengst van de markt komt ten goede aan microkredietprojecten in ontwikkelingslanden.

funfair markt

Helemaal van deze tijd

Company FunFair is helemaal van deze tijd: digitaal onderwijs met behulp van nieuwe media en communicatiemiddelen. Leerlingen gebruiken social media om reclame te maken en maken gebruik van smartphones om hun bedrijfsplan op te stellen en het informatiemateriaal te bestuderen. Ook besteedt het project veel aandacht aan het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Initiatiefnemers

Het project is een initiatief van stichting Cross Your Borders, een jongerenorganisatie die jongeren op een interactieve manier wil betrekken bij de maatschappij en de wereld. Om dit doel te bereiken worden meerdaagse onderwijsprojecten georganiseerd op (v)mbo-, havo-, en vwo-scholen in het hele land. Jaarlijks nemen 250 scholen deel aan de verschillende onderwijsprojecten. Ook organiseert de stichting onder de naam Fairaway jongerenreizen naar ontwikkelingslanden, waarbij de projecten worden bezocht die worden ondersteund met de opbrengsten van de markt. Kijk voor meer informatie op www.crossyourborders.nl en www.fairaway.nl.

Afgelopen vrijdag 17 november hebben verschillende leerlingen uit meerdere leerjaren meegedaan aan de BHC Crossloop.

Het was fantastisch weer en de leerlingen waren erg gemotiveerd. Er is een afstand gelopen van 2.8 km.

Na deze sportieve middag gaat er een groot aantal leerlingen meedoen met de OVC Crossloop.

Hier zullen zij op verschillende afstanden strijden tegen andere scholen uit Almere. De OVC Crossloop vindt plaats op dinsdag 28 november.

Mocht u de leerlingen willen aanmoedigen, u bent van harte welkom!

bhc crossloop