JINC logo 2017

Op 17 oktober jl. zijn onze 4 Mavo leerlingen op sollicitatiegesprek geweest. Deze sollicitatiegesprekken waren onderdeel van een sollicitatietraining georganiseerd door Jinc i.s.m. met het Buitenhout College.

De 4 mavo leerlingen doen dit ter voorbereiding op hun stage van 4 t/m 8 december, een week waarin van ze verwacht wordt om een weekje mee te lopen bij de professional die zij willen worden.

Tijdens deze training leren leerlingen hoe ze zich presenteren tijdens een sollicitatiegesprek. Dit kan hen helpen bij het vinden van een stage of bijbaan.

Professionals uit het bedrijfsleven leren de jongeren in circa 75 minuten de kneepjes van het solliciteren. De leerlingen hebben op voorhand een sollicitatiebrief en cv geschreven (in de les Nederlands). Ongeveer vijf leerlingen krijgen de kans om tijdens de training een sollicitatiegesprek te oefenen aan de hand van hun brief en cv. Tijdens het rollenspel komen zowel sociale vaardigheden als motivatie aan bod. Je kunt hierbij denken aan: aankijken, hand geven en vertellen waarom ze geschikt denken te zijn voor een stage of bijbaan. De andere leerlingen hebben ook een rol: zij letten tijdens de gesprekken op bijvoorbeeld de spraak of houding van de ‘sollicitant’.

De 12 professionals uit het bedrijfsleven waren erg enthousiast over de betrokkenheid en de gedrevenheid van onze leerlingen. Serieus en goed voorbereid zijn ze op gesprek gegaan.

Een van de leerlingen vertelde: “Ik vond het een mooie oefening voor een echt sollicitatiegesprek, ik weet nu waar ik op moet letten.”

Een andere leerling: “Ik weet nu wat ik moet zeggen, dit is ook handig om een stageplek te vinden, want dat is best wel moeilijk.”

Op 21 en 22 november gaan ook onze 3bbl en 3kbl klassen “op gesprek” ter voorbereiding van het zoeken naar een geschikte stageplek.

Mocht u als professional tijd of ruimte hebben om een van onze mavo leerlingen de kans te geven om stage te lopen in de week van 4 december t/m 8 december, en ze te laten ervaren wat uw beroep inhoudt,  wilt u dan contact opnemen met Inge Kirsten, decaan van het Buitenhout College.

Jinc 2

Jinc 3

Jinc 1

Aanstaande donderdag is het weer zover! Ons Halloween feest!

De leerlingen maken er elk jaar weer een hoop werk van om er zo eng mogelijk uit te zien. Benieuwd hoe eng? Hou dan onze Facebookpagina in de gaten!!

Halloween poster

Vrijdag 6 oktober bezocht auteur Lydia Rood de mediatheek van het Buitenhout College. Lydia schrijft sinds 1982 voor kinderen, jongeren en volwassenen. Op geheel eigen wijze vertelde zij de leerlingen van leerjaar 1 over haar boeken.

Ook was er gelegenheid om vragen te stellen: 'Hoeveel verdient u met schrijven? Waar haalt u de inspiratie voor uw boeken vandaan? Wat is uw favoriete boek? Welk genre? Dit leverde verrassende antwoorden en enthousiaste reacties op. Een aantal leerlingen heeft meteen een boek van Lydia Rood uit de mediatheek geleend. Voor herhaling vatbaar zo'n schrijversbezoek! 

Vanaf deze week hebben alle 1e jaars leerlingen een leesboek bij zich. Elk 1e lesuur starten we met klassikaal lezen!

Lydia Rood 1a

 

Lydia Rood 2a

Afgelopen donderdag zijn de 1ste en 2de jaars leerlingen op een sportieve manier bezig geweest om elkaar beter te leren kennen tijdens het introductieprogramma. De leerlingen van leerjaar 1 hebben verschillende sportactiviteiten op de atletiekbaan gedaan: van hardlopen tot bounceball. Een geslaagde dag.

Onze 2de jaars leerlingen hebben samen stormbanen moeten trotseren. De samenwerking die daarbij nodig was heeft ervoor gezorgd dat ook dit een zeer geslaagde dag is geworden.

Atletiek 1

Atletiek 2