Om de leerlingen van mavo 4 nog een extra boost te geven voor het examen hebben zij op woensdag 10 januari de workshop motivatie Binnenstebuiten gevolgd. Voorafgaand aan de workshops was er een (interactieve) lezing over motivatie. Leerlingen kregen in een notendop de theorie voorgeschoteld en hebben ook de motivatietest gedaan. Met de theorie gingen de leerlingen en hun coaches aan de slag. Leerlingen werden uitgedaagd op een andere manier naar onderwijs en naar zichzelf te kijken en antwoord op de vraag te geven wat motiveert jou. Er werden 3 workshops aangeboden van steeds een half uur.

De leerlingen zijn aan de slag gegaan met: 1. competentie Ik wil verder komen (groei) 2. autonomie Ik wil ruimte hebben (keuzevrijheid) 3. verbondenheid Ik wil me verbonden voelen (relatie)

Het was een leuke en inspirerende middag. Leerlingen werden stellingen voorgelegd, werd gevraagd om lesidee├źn, een andere kijk op onderwijs, die hen meer zouden motiveren.

Leerlingen en hun coaches reageerden over het algemeen positief. Een aantal werd wel uit hun  comfortzone gehaald, maar  toch of juist daarom kwamen er goede lesidee├źn, werd er gereflecteerd en was er vertrouwen. Met de uitkomsten van de middag kan team D aan de slag.

De trainers van Youngworks waren enthousiast over de middag en de inbreng en inzet van de leerlingen. Verder kregen we een compliment over de veiligheid die er in de groepen was.

Deze middag is zeker voor herhaling vatbaar!

Motivatie Binnenstebuiten