Locatie:    Ambonstraat 2, Almere Buiten

Telefoon: (036) 549 16 00

E-mail:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanbod:

  • mavo/mavo+ (vmbo)
  • vmbo – kaderberoepsgerichte leerweg (kbl)
  • vmbo – basisberoepsgerichte leerweg (bbl)

 

Leerlingen:      1.200

 

Hét vmbo-college voor doorzetters!
Het Buitenhout College is een vmbo-school met hoge ambities. We bieden onderwijs op 3 niveaus: mavo, vmbo kaderberoepsgerichte leerweg en vmbo basisberoepsgerichte leerweg. Wij beseffen dat onze leerlingen veel kwaliteiten hebben. We richten ons onderwijs daarom zo in dat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Vanaf het eerste leerjaar steken we al veel energie in het ontwikkelen van hun doorzettingsvermogen. Ze leren om ideeën om te zetten in daden. Met een diploma van onze school hebben ze, afhankelijk van het niveau een mooie startpositie voor een mbo of havo-opleiding. We zijn dan ook trots op onze leerlingen en wat ze kunnen bereiken. Maar belangrijker nog: ze kunnen trots zijn op zichzelf.

Ons stewardproject is zeer succesvol. Leerlingen met een steward-taak leveren een belangrijke bijdrage aan het prettige schoolklimaat.

 

Wat wij belangrijk vinden
Het maximale uit jezelf halen

Bij ons telt het resultaat. Ons doel is dat elke leerling het maximale uit zichzelf haalt. Iedereen moet met een mooi diploma de school kunnen verlaten. Als het nodig is, bieden we daarbij extra ondersteuning. We stimuleren leerlingen al vanaf het eerste leerjaar om boven zichzelf uit te stijgen. Dat doen we op een positieve manier. We benadrukken wat goed gaat. Maar we stellen ook steeds doelen ter verbetering.

 

Aansluiten op het niveau van leerlingen

De keuzes die we maken passen bij het niveau van onze leerlingen. Daar richten we ons onderwijs op in. In de eerste klas plaatsen we leerlingen in dakpanklassen. Zo dagen we ze uit op een hoger niveau. Op het vmbo zijn de lessen meer praktijkgericht. Op de mavo ligt het accent juist op leren vanuit de theorie.

 

Aandacht voor sociale en creatieve vorming

We vinden de sociale en creatieve vorming van onze leerlingen erg belangrijk: ‘wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik’ zijn op onze school veel gestelde vragen. We helpen leerlingen te ontdekken waar hun kwaliteiten en talenten liggen. Daarbij horen ook vakken als dans, drama, muziek en beeldende vorming.

 

Dít maakt onze school bijzonder

Extra praktijk óf theorie voor mavo

 

Wil je als leerling een mavo-diploma behalen? Dan kun je bij ons na de onderbouw een extra praktijkvak kiezen. Dit noemen we mavo beroepsgericht. Dit is een goede keuze voor leerlingen die door willen stromen naar niveau 4 van het mbo. Ben je als leerling meer van de theorie? Dan kun je

kiezen voor mavo+. Je doet dan examen in 7 of zelfs 8 theorievakken. Daarmee heb je een stevige basis om door te stromen naar de havo. In de onderbouw kom je dan in de mavo/havo-klas.

 

Extra aandacht voor ondernemen op vmbo

 

We bieden onze vmbo-leerlingen in de bovenbouw het profiel Dienstverlening & Producten aan. Hierin dagen we ze uit om hun eigen onderneming te starten. Ze leren en werken in een zelfbedacht minibedrijf. Alles komt hierin samen. Kansen krijgen en nemen. Trots zijn op wat je doet. Je talent ontwikkelen. En natuurlijk een ondernemende houding aanleren.

Ook voor leerlingen met behoefte aan extra ondersteuning

Leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben krijgen van ons professionele begeleiding. Daar staat het Buitenhout College al jaren om bekend. We blijven daarin investeren met een uitstekend team. Zo kan ook de leerling die iets meer begeleiding nodig heeft zijn ambities waarmaken.

Wij zijn een ‘Gezonde School’

 

We dragen graag bij aan een actieve en gezonde leefstijl van onze leerlingen. Onze schoolkantine biedt daarom gezonde hapjes en drankjes. Ons aanbod voldoet aan de richtlijnen van de ‘Gezonde School’. Leerlingen van de onderbouw mogen in de pauzes niet het schoolplein verlaten. Zo voorkomen we dat ze in de omgeving ongezonde snacks en drankjes kopen.

 

Ons schoolgebouw

Kleinschalig onderwijs

 

Het Buitenhout College zit in een prachtig, modern schoolgebouw. Daarin hebben we alle ruimte om onze leerlingen kleinschalig onderwijs te geven.

De onderbouw (1ste en 2de klas) en de bovenbouw (3de en 4de klas) krijgen les in aparte vleugels. Ze hebben ook op verschillende momenten pauze.

 

Werken en studeren in de mediatheek

 

Midden in ons schoolgebouw ligt de mediatheek. Dit is een prettige leeromgeving. Leerlingen vinden er computers, groepswerkplekken en studieplekken. Ze kunnen hier in alle rust werken, studeren of lezen. De mediatheek is ook dé plek om informatie te verzamelen en materialen te lenen.

Bereikbaarheid

Het Buitenhout College ligt aan de Evenaar in Almere Buiten. Leerlingen kunnen veilig met de fiets naar school komen. We zijn ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ons schoolgebouw ligt naast Station Almere Oostvaarders. Daar stoppen zowel treinen als verschillende (stads)bussen.

 

Meer weten?

 

Kijk ook eens op www.buitenhoutcollege.nl

Of neem contact op voor een afspraak:

(036) 549 16 00

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Daarnaast bent u /ben jij natuurlijk welkom op de informatie avond en de open dag.