Het Buitenhout College hecht veel waarde aan contact met ouders. School en ouders hebben immers een gemeenschappelijk doel om de leerlingen een prettige en vooral leerzame schoolperiode te laten beleven. De ouderraad is de spreekbuis van de ouders en leerlingen. 

Wat doet de Ouderraad?

We vergaderen ongeveer vier keer per jaar op school en vijf keer bij één van de ouderraad- leden thuis. De overleggen duren anderhalf uur.

We richten ons vooral op het adviseren van de school bij de omgang met vraagstukken die op een middelbare school spelen. Uitgangspunt is dat een vraagstuk een collectief belang dient. We adviseren gevraagd en ongevraagd. Vraagstukken worden vaak vanuit ouders en leerlingen aangedragen. Jaarlijks benoemen we enkele speerpunten.

We organiseren ook een informatie-avond voor ouders, waar interessante thema’s aan de orde komen.

Er is één lid uit de Ouderraad afgevaardigd naar de Medezeggenschapsraad.

Welke voorbeelden van vraagstukken zijn er?

De vraagstukken variëren van concrete zaken als lesuitval, communicatie, leermiddelen, lesrooster, veiligheid, kwaliteit van toetsen tot meer abstracte zaken als de toekomstplannen van BHC.

Wilt u een actieve rol spelen om ook voor uw kind(eren) de schoolbeleving optimaal te maken? 

Wij zoeken nog ouders voor de ouderraad. Het mailadres van de ouderraad is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">